A prezis scufundarea Titanicului dar a urcat la bordul său și și-a găsit moartea. Nu a fost singurul care a făcut-o

A prezis scufundarea Titanicului dar a urcat la bordul său și și-a găsit moartea. Nu a fost singurul care a făcut-o

Jurnalistul William Stead şi-a prezis moartea când a scris nuvela “Cum s-a scufundat Mail Steamer în Atlantic”. S-a descoperit o scrisoare prin care s-a aflat că victima a presimţit că Titanicul se va scufunda şi totuşi s-a urcat la bordul vasului.

În nuvela lui este vorba de un vapor care naufragiază, iar pierderile sunt imense, din cauza lipsei bărcilor de salvare.

Într-o notă, Stead a adăugat la povestea sa: “Şi exact acest lucru se va întâmpla dacă agenţiile de transport maritim vor continua să trimită navele pe mare fără bărci de salvare suficiente”.

Cu toate acestea, jurnalistul a urcat pe Titanic şi a scris o scrisoare unui prieten în ziua în care vasul a plecat din Southampton spre New York la 10 aprilie 1912. Scrisoarea a fost scoasă la licitaţie recent la preţul de 40.000 lire .

La 62 de ani, cât a avut când s-a urcat la bordul Titanicului, William Stead a fost unul dintre cei mai buni jurnalişti ai secolului XIX. El s-a numărat printre cei 1.514 de pasageri care au murit după ce vasul s-a scufudat în urma ciocnirii cu un aisberg în Oceanul Atlantic. Numai 710 persoane au fost salvate, din cauza lipsei de bărci de salvare.

A prezis scufundarea Titanicului dar a urcat la bordul său și și-a găsit moartea. Nu a fost singurul care a făcut-o

Alte personalități care și-au prevestit moartea

“Am fost împuşcat şi am murit, pot să-ţi spun clar cum s-a intamplat / Dar cei mai mulţi cred că negrii primesc ce merită”…Aceste versuri dintr-o melodie (un featuring) cântată de Tupac i-a incitat pe adepţii teoriei conspiraţiei. Care spun că Tupac “a compus aceste rânduri pentru prietenul său, dar de fapt şi-a aşternut pe hârtie propria moarte”. Nu cu mult timp după lansarea melodiei, artistul a fost omorât exact aşa cum a exprimat el prin muzică. Tupac a fost împuşcat cu 13 gloanţe, în plina stradă, de către o bandă.

Citește și ....  Relicve care vorbesc despre contactele dintre civilizatia umana si cele extraterestre

“Pistol” Pete Maravich a fost unul dintre cei mai mari 50 de jucători de baschet din NBA. În 1974, Maravich avea 26 de ani, juca în NBA de 4 ani şi se afla la apogeul carierei. Conform “Cracked”, într-un interviu acordat ziarului Beaver County Times, Maravich declara că nu vrea să joace 10 ani în NBA, după care să moară la vârsta de 40 de ani de atac de cord. Lucrurile s-au întâmplat aidoma previziunii: pe 5 ianuarie 1988, Maravich juca baschet cu prietenii, când deodată s-a prăbuşit pe teren, murind de atac de cord la exact 40 de ani.

Numărul fatidic

Arnold Schoenberg este compozitorul care a introdus muzica atonală, stil care în anii ’20 scandaliza criticii şi ascultătorii. Schoenberg avea o inexplicabilă teamă de numărul 13. El credea că va muri într-o zi de 13, a unei luni necunoscute. Prin urare, în fiecare zi de 13, compozitorul stătea în casă! Atunci când a împlinit 76 de ani, un coleg l-a avertizat cu privire la suma cifrelor vârstei sale (7+6=13). Avertizarea l-a speriat şi mai mult. Într-o zi de vineri, 13, a anului 1951, Schoenberg a fost la fel de precaut, nepărăsind locuinţa. Cu puţin înainte de miezul nopţii însă, soţia l-a găsit mort.

La 3 ore după declaraţie

Frank Pastore avea propria emisiune la un post de radio creştin din SUA. În cadrul unei emisiuni, Pastore a spus că, în ciuda atenţiei cu care conduce, oricând ar putea fi spulberat pe autostrada 210 de către o maşină care îi taie faţa. La 3 ore după declaraţie, Pastore a fost implicat într-un accident aidoma celui la care se referise in emisiune, chiar pe autostrada 210, ajungând la spital cu leziuni majore la nivelul capului. A murit o lună mai târziu…După cum notează presa americană, lista oamenilor care se pare că şi-au prezis propria moarte este mai lungă, şi implică atât persoane obişnuite, cât şi celebrităţi.

Votează acest articol
[Total: 1 Average: 5]
(Visited 33 times, 1 visits today)

Facebook Comments

Te invităm să intri în comunitatea noastră de Facebook:

Lasă un răspuns