Această vară poate fi cea mai „răcoroasă” din restul vieților noastre

Canada și o bună parte din nord-vestul Statelor Unite ale Americii înregistrează recorduri de temperatură în urma unui val de căldură devastator.

Orașe americane precum Portland și Seattle stabilesc și doboară noi recorduri de temperatură în fiecare zi, iar prognozele meteorologice arată că situația se va înrăutăți. Valul alarmant de căldură, cel mai probabil o prevestire a ororilor climatice ce ne așteaptă, evidențiază faptul că aceasta ar putea fi cea mai călduroasă vară de până acum, dar și posibil cea mai „răcoroasă” din restul vieților noastre.

Pentru prima dată în istoria sa, orașul Seattle a înregistrat o temperatură de peste 37,7 grade Celsius timp de două zile la rând. De asemenea, orașul Portland a înregistrat 42 grade Celsius în dimineața zilei de 28 iunie, iar după-amiaza a doborât recordul, termometrele ajungând la 46 grade Celsius.

Această vară poate fi cea mai „răcoroasă” din restul vieților noastre

Temperaturi practic nemaivăzute până acum

În afară de Portland și Seattle, orașe precum Spokane, Edmonton, Calgary și Vancouver sunt așteptate să doboare propriile recorduri de temperatură în următoarele zile. Vestea este deosebit de alarmantă având în vedere faptul că temperaturile medii pentru aceste zone, în această perioadă a anului, ajung undeva la 21 de grade Celsius.

„Temperaturile de 43 de grade Celsius sau mai mult sunt practic nemaivăzute la vest de Munții Cascadelor”, a explicat Randy Adkins, meteorolog senior la AccuWeather, potrivit Futurism.

Chiar și ștrandurile au trebuit să fie închise

Pericolele pe termen lung produse de schimbările climatice sunt iminente, însă aceste valuri de căldură sunt fatale și pe termen scurt. Multe locuințe din regiune, în special centrele pentru bătrâni sau oameni fără adăpost și membrii vulnerabili din populație, nu au acces la aer condiționat pentru că nu a mai fost necesar până acum.

Citește și ....  În ADN-ul oamenilor există virusuri vechi de 100 de milioane de ani. Unele au origini «extraterestre»

De asemenea, chiar dacă există acces la aer condiționat, penele de curent de la infrastructura energetică copleșită a lăsat multe persoane din Oregon și statul Washington fără curent electric. Chiar și ștrandurile au trebuit să fie închise din cauza temperaturilor extrem de ridicate.

Votează acest articol
[Total: 1 Average: 5]
(Visited 18 times, 1 visits today)

Facebook Comments

Te invităm să intri în comunitatea noastră de Facebook:

Lasă un răspuns