Bizare conexiuni între îngeri și O.Z.N.-uri

Bizare conexiuni între îngeri și O.Z.N.-uri

Multi se întreaba daca vizitatorii care coboara cu OZN-urile nu sunt cumva aceiasi cu îngerii cazuti mentionati în cartea apocrifa a lui Enoh si daca nu cumva tot ce se leaga de fenomenul OZN si, în particular de rapiri, este manifestarea unor lucrari ale Satanei? Pentru un credincios crestin, sunt binevenite cateva precizari. Nicaieri în Vechiul Testament nu exista vreo mentiune privind Diavolul, cu înfatisarea sa populara: deci cu coarne, coada, furca etc., nici înlantuit pe vecie, nici ca mai mare peste un infern plin de smoala topita. Prima sa aparitie este în episodul în care, în chip de sarpe, o ispiteste pe Eva în Eden.

Ulterior îl vedem mai degraba ca pe un servitor al lui Dumnezeu, avand sarcina sa puna oamenii la încercare. Asa apare în putinele versete în care e pomenit în Vechiul Testament: „Diavolul a zis în fata Domnului: «Strabatand prin cele de sub cer si hoinarind de-a lungul si de-a latul, iata c’am venit». Si Domnul i-a zis Diavolului: «Luat-ai tu aminte la robul meu Iov?…»” (Iov 2; 2-3), sau „Si Domnul mi l-a aratat pe Iosua, marele preot, stand în fata îngerului Domnului; iar Diavolul statea de-a dreapta lui, sa i se’mpotriveasca” (Zaharia 3; 1). Singurele versete (Isaia 14; 12-20) care vorbesc de caderea Luceafarului (devenit, din aceasta cauza, „Lucifer”, mai marele diavolilor), citite atent, se refera la un rege al Babilonului care i-a oropsit pe evrei. În Noul Testament, Satana apare tot ca un maestru al ispitirii, care umbla – în lung si în lat – pe Pamant.

Citește și ....  Credeți că azbestul e o invenție modernă ? Vă înșelați !

Ca o concluzie, în Biblie (ca si în Cartea lui Enoh), Dumnezeu si îngerii sunt aratati de nenumarate ori zburand cu diverse tipuri de vehicule ceresti, impresionant luminate, în timp ce Satana nu apare în atare postura practic niciodata. Aceasta opinie este subliniata de mai multi autori, de pilda de Patrick Cooke, care, în cartea sa The Greatest Deception – The Bible-UFO Connection (2002), este de parere ca ideea caracterului diabolic al OZN-urilor este inacceptabila.

Bizare conexiuni între îngeri și O.Z.N.-uri

Betty Andreasson Luca, care a avut experiente mistice legate de rapirile OZN, dar si alte persoane rapite, afirma ca li s-ar fi transmis ca pe Pamant exista si îngeri rai, gelosi pe iubirea care caracterizeaza omenirea. Dar, în întalnirile la care spun ca au asistat, ei au vazut doar omuleti cenusii (poate rautaciosi, dar în nici un caz diabolici), adusi la ordine de fiintele cu înfatisare de arhanghel.

Un argument important împotriva naturii satanice a contactelor OZN este si faptul ca majoritatea celor rapiti vorbesc despre vizitatori ca despre niste fiinte pline de iubire si bunavointa, care (dincolo de experimentele genetice) nu doresc sa se amestece în activitatile noastre, în liberul nostru arbitru, încercand sa ne ocroteasca si sa ne sugereze actiuni pozitive. Nici un martor al unei rapiri n-a raportat ca i s-ar fi transmis vreun mesaj antireligios, sau antiumanist, nici un îndemn spre dezmat sau distrugere. Dimpotriva, celor rapiti li s-au încredintat nenumarate mesaje chemand la prevenirea unor posibile dezastre nucleare, ecologice etc. În plus, nici o persoana rapita nu a afirmat ca i s-ar fi propus vreun contract, oferind avantaje contra unui angajament oneros.

Citește și ....  Cei mai ghinioniști oameni din lume. Unul a fost lovit de ambele bombe atomice

În urma rapirii, multi devin preocupati de probleme pacifiste sau ecologice. Ei suporta un proces de transformare spirituala, simtindu-se din ce în ce mai legati de tot ce este viu în Univers. Daca la început aveau un sentiment de teroare la întalnirea fapturilor nepamantene, dupa un timp, multi rapiti ajung sa vorbeasca de o conectare cu Divinitatea, cu Sursa, cu Creatorul, sau mai general cu ceva descris ca o imensa Iubire. Aceste aspecte, la care se adauga înfatisarea multor vizitatori coborati din OZN-uri, au facut pe alti analisti sa opteze mai degraba pentru natura angelica a lor. De exemplu, Billy Graham, un faimos exeget al evangheliilor, afirma ca aceste entitati sunt „uimitor de asemanatoare îngerilor”, fiind de parere ca ele pregatesc reîntoarcerea lui Iisus.

Merita o mentiune faptul ca (spre deosebire de spiritul primelor carti din Vechiul Testament) în religia crestina, sub influenta maniheismului persan, s-a accentuat tendinta de a împarti toate fenomenele umane, sociale, supranaturale, în manifestari ale binelui universal si ale raului universal. Alte credinte au mai putine dificultati sa asimileze istoriile despre rapiri, întrucat accepta existenta unui evantai mai nuantat de spirite, nu neaparat ireductibil „bune” sau „rele”. Ca un exemplu, Dalai Lama, capul bisericii budiste tibetane, i-a spus Prof. John Mack, referitor la vizitatorii veniti cu OZN-uri: „Aceste fiinte, aceste creaturi, sunt foarte îngrijorate. Noi distrugem lacasurile lor fizice si spirituale; prin urmare, n-au alta alegere decat sa se întrupeze, sa vina la noi si sa încerce sa ne opreasca”.

Votează acest articol
[Total: 2 Average: 5]
(Visited 100 times, 1 visits today)

Facebook Comments

Te invităm să intri în comunitatea noastră de Facebook:

Lasă un răspuns