Catherine şi Petrus Gonsalvus, persoanele reale din spatele poveștii Frumoasei și Bestia

Faimoasa poveste datează încă de prin 1500, iar cuplul adevărat care a inspirat „Frumoasa şi bestia” n-a avut parte de un final fericit. Cei doi protagonişti au fost Catherine şi Petrus Gonsalvus şi erau trataţi ca nişte ciudăţenii ale naturii de către reginele şi regii Europei. Care era motivul?

Capetele încoronate ale Europei se distrau de minune pe seama celor mai ciudate persoane din lume, care erau aduse la curtea regală cu singurul scop de a-i amuza pe cei prezenţi. Petrus Gonsalvus, adică Bestia, se născuse cu păr pe faţă, motiv pentru care ajunsese la Curtea regală franceză pentru a-i amuza pe nobili cu aspectul său neobişnuit. Plictisiţi, nobilii au încercat ceva nou într-una din zile – să aranjeze o căsnicie pentru Bestie cu o femeie normală. Ce-a ieşit din toată această asociere?

Catherine şi Petrus Gonsalvus

Când avea numai 10 ani, Petrus a fost închis într-o cuşcă şi tratat ca un animal. La maturitate, a ajuns distracţia nobilimii franceze, după care a fost forţat să se însoare cu Lady Catherine Gonsalvus, care n-a ştiut cu cine urma să se mărite până în ziua nunţii. Din păcate, povestea reală a celor doi soţi n-a avut un final fericit!

Petrus Gonsalvus s-a născut în 1537 în Insulele Canare, iar aspectul său neobişnuit a făcut să fie tratat mai mult ca un animal decât ca un om. La numai 10 ani a fost închis într-o cuşcă şi hrănit cu carne crudă, ca un animal sălbatic. În 1547, Petrus a fost trimis în Franţa ca un cadou pentru Regele Henry al II-lea, în ziua încoronării sale.

Copilul a fost închis imediat într-o temniţă şi observat de la distanţă de specialiştii curţii regale, care ajunseseră la concluzia că era doar un băiat de 10 ani cu păr crescut excesiv. Drept urmare, Regele Franţei a ordonat ca băiatul să primească educaţie. Astfel, copilul a devenit fluent în latină şi a învăţat eticheta nobilimii.

Citește și ....  Sistemul nostru solar se află într-o gigantică bulă de plasmă

După moarte regelui, soţia acestuia,Catherine de Medici  a devenit Regina Franţei şi a poruncit ca bestia de la curte să se însoare. Mireasa lui a fost Catherine, fiica unui servitor regal, iar Regina era nerăbdătoare să descopere ce copii pot face un om cu un animal.

Caterina de’ Medici nume complet:Caterina Maria Romola di Lorenzo de’ Medici (n. 13 aprilie 1519, Florența, Republica Florentină⁠(d) – d. 5 ianuarie 1589, château de Blois, Centre-Val de Loire, Franța) a fost regina Franței și soția regelui Henric al II-lea al Franței, precum și mamă a trei regi aparținând Casei de Valois. S-a născut în Italia, purtând numele de Caterina Maria Romola di Lorenzo de’ Medici, iar mai târziu a trăit în Franța sub numele Catherine de Médicis. Mai întâi regină, apoi regentă a Franței, Caterina a fost o figură emblematică a secolului al XVI-lea. Numele său este legat de războaiele religioase. Rolul său în masacrul din Noaptea Sfântului Bartolomeu face din ea o figură controversată, chiar și în prezent.

Cu siguranţă că aspectul mirelui a fost un adevărat şoc pentru mireasă, însă Catherine a început, treptat, să aibă sentimente pentru cel care i-a devenit soţ şi alături de care a trăit timp de 40 de ani.

Cei doi soţi au avut şapte copii în total, dintre care patru aveau şi ei păr pe faţă. Regii şi reginele din Europa auziseră de familia Gonsalvus şi nu-şi doreau decât să primească vizita lor. De fapt, membrii familiei ciudate erau pasaţi de la o curte regală la alta, spre amuzamentul nobililor.

Cei patru copii păroşi ai familiei au fost luaţi de-acasă şi daţi cadou unor nobili. Din păcate, aceştia erau percepuţi ca nişte animale de companie, nicidecum ca nişte oameni cu sentimente şi personalităţi proprii.

Citește și ....  Misterul distrugerii Bibliotecii din Alexandria

După ce au fost pasaţi de la o curte la alta, familia Gonsalvus s-au stabilit, în sfârşit, într-un sătuc din Capodimonte, Italia. Catherina a murit în 1623, conform actelor înregistrate la primărie, însă nu există nicio dovadă a morţii lui Petrus. Iar acest lucru e posibil pentru că a fost perceput ca animal până în ultima zi din viaţa lui şi nu i s-a făcut ultima împărtăşanie. Dar cei care nu primeau ultima împărtăşanie nu erau trecuţi în actele oficiale.

(Visited 88 times, 1 visits today)
Votează acest articol
[Total: Average: ]

Facebook Comments

Te invităm să intri în comunitatea noastră de Facebook:

Lasă un răspuns