Cei mai ghinioniști oameni din lume. Unul a fost lovit de ambele bombe atomice

Cei mai ghinioniști oameni din lume. Unul a fost lovit de ambele bombe atomice

Norocul e un concept destul de subiectiv. Cei care trec prin numeroase accidente sau drame în viaţa lor sunt norocoşi că au scăpat cu viaţă din ele sau ghinionişti că au avut asemenea experienţe? Cert este că există oameni care par că, orice ar face în viaţa lor, parcă totul le e potrivnic. Iată povestea unora dintre ei!

Croatul Frane Selak se afla într-un tren ce ducea din Sarajevo spre Dubrovnik, în 1962, şi care a deraiat. Era o noapte ploiasă când accidentul s-a petrecut, iar Selak s-a trezit direct într-un râu, din care nu mai ştia cum să scape. Constantând că era totuşi întreg, s-a gândit să ajute alţi pasageri mai puţin norocoşi decât el, reuşind astfel să salveze câteva vieţi omeneşti. Din păcate, 17 oameni şi-ai pierdut viaţa atunci.

Un an mai târziu, acelaşi Salek se afla într-un avion, în drum spre mama lui, când una dintre uşile aeronavei s-a deschis în timpul zborului. O stewardeză a fost smulsă din avion, iar cu ea s-a întâmplat să fie scos forţat pe uşă şi Frane. Cine se mai gădea că, după o cădere din avion, mai poţi scăpa cu viaţă? Ei bine, croatul nostru a reuşit acest lucru. A căzut fix pe o căpiţă de fân şi a supravieţuit. Din nou. Şi asta în ciuda faptului că au fost 20 de victime în acel accident îngrozitor.

Ghinionul l-a tot urmărit pe Selak în viaţă. În anii care au urmat, a fost implicat în accidente de autobuz, maşina i-a luat foc de două ori şi era cât pe ce să cadă într-o prăpastie cu maşina, dar a reuşit să evite în ultima secundă accidentul care cu sigurnaţă că i-ar fi fost fatal.

Destinul i s-a schimbat brusc abia la bătrâneţe. Când avea 74 de ani, a câştigat la loterie. În 2002, a luat acasă nu mai puţin de 800.000 de euro, lucru care a compensat parcă puţin pentru toate păţaniile prin care trecuse până atunci.

Cei mai ghinioniști oameni din lume. Unul a fost lovit de ambele bombe atomice

Tsutomu Yamaguchi a avut ghinionul să experimenteze atât bomba atomică de la Hiroshima, cât şi pe cea de la Nagasaki, în august 1945. Inginerul naval lucra la Mitsubishi Heavy Industries când se afla într-o delegaţie în Hiroshima. Pe 6 august, a văzut ca un fulger imens de flăcări, după care şi-a pierdut cunoştinţa. „Când mi-am revenit, totul în jurul meu era negru, nu vedeam prea multe”, a dezvăluit acesta ulterior.

Citește și ....  Urșii polari au început să se împerecheze cu urșii grizzly, rezultând urșii „pizzly”

Yamaguchi a suferit arsuri şi şi-a pierdut auzul, însă era într-o formă fizică destul de bună încât să poată pleca cu trenul a doua zi din oraş. Ghinionul face, însă, să se întoarcă acasă, la Nagasaki, pe 8 august, iar doua zi dimineaţă să audă cea de-a doua bombă atomică picând din cer. „Credeam că norul acela sub formă de ciupercă m-a urmărit din Hiroshima”, spunea inginerul. Când colo, era vorba despre o nouă bombă.

Radiaţiile la care a fost expus au făcut ca Tsutomu să-şi piardă părul, iar arsurile pe care le avea deja să se infecteze. Starea lui era atât de proastă, încât omul de-abia dacă mai putea să mănânce şi să bea. Recuperarea lui a fost foarte lentă, însă Yamaguchi a reuşit să trăiască până la 93 de ani.

Violet Jessop şi-a petrecut mare parte din viaţă pe apă, fiind steward pentru mai multe companii care făceau călătorii pe ocean. Lucrase deja pe mai multe nave înainte de-a urca la bordul Olympic, în 1911. Vaporul a avut de suferit în urma unui impact, drept urmare Violet a fost transferată pe Titanic, în 1912. Când Titanicul s-a lovit de un iceberg în aprilie 1912, Jessop dormea. Trezită brusc, a reuşit să ajute mai multe femei şi copii până să se urce chiar ea într-o barcă de salvare.

După miracolul de-a supravieţui pe Titanic, tânăra a lucrat ca asistentă medicală în timpul Primului Război Mondial, după care şi-a reluat meseria de bază. În 1916, a ajuns pe Britannic, vapor care s-a scufundat de asemenea.

Violet s-a lovit la cap în timpul accidentului care ameninţa să-i curme viaţa, însă a reuşit să supravieţuiască din nou. A continuat să lucreze la bordul navelor de călătorie până în 1950, când a ieşit la pensie. A murit de moarte bună în 1971.

Citește și ....  Ce trebuie să faci pentru o sănătate de fier

Un intreg sat a castigat la loto, in afara de un om

In fiecare Craciun, in Spania, are loc o extragere la loto masiva, numita El Gordo, care se traduce prin “Grasul”.

Un micut sat din Sodeto a avut motive mari de sarbatoare, caci toate cele 70 de gospodarii au participat la cumpararea biletelor, in afara de una.

Norocosii au impartit enormul premiu de 950 de milioane de dolari, sub privirile pline de regret ale lui Costis Mitcotakis, singurul care nu a dat bani de bilet, caci vanzatorul nu ciocanise si la usa sa.

Conductorul uman de electricitate

Se spune ca fulgerul nu loveste niciodata in acelasi loc, dar pe Roy Sullivan l-a lovit de 7 ori, fapt pentru care a intrat si in Cartea Recordurilor.

Posibilitatea ca o persoana sa pateasca asta de 2 ori in viata este de 3.000 la 1, iar de a fi lovit de 7 ori este de 22 de septilioane la 1.

Mai mult, dupa ce a fost lovit ultima data de fulger, cand se afla la pescuit, un urs a venit sa ii fure din undita pestele prins. Sullivan a avut destula forta incat sa pocneasca ursul cu o creanga si sa-si ia pestele inapoi.

Glontul “bantuit”

Henry Zeigland a pacalit moarte, in 1883, atunci cand a rupt relatia cu prietena lui, care mai apoi s-a sinucis de durere. Nebun de suparare, fratele acesteia a promis ca-l va omori pe Ziegland.

L-a gasit si l-a impuscat, dupa care s-a sinucis. Curios, insa, Ziegland nu a murit, caci glontul doar il zgariase, infigandu-se in trunchiul unui arbore. Aparent, el a fost cat se poate de norocos.

Totusi, cativa ani mai tarziu, a vrut sa doboare copacul folosind cateva batoane de dinamita. Explozia i-a aruncat acelasi glont direct in cap si Zeigland a murit pe loc.

Cel mai paros om din lume

Doamnelor, daca va plangeti mereu din cauza parului in exces, este momentul sa vedeti cat sunteti de norocoase, de fapt, asta in comparatie cu Yu Zhenhuan, cel mai paros om de pe planeta.

Citește și ....  Curiozități despre singura țară din lume în care nu există șerpi

96% din corpul lui Yu este acoperit de par, din cauza unei afectiuni rare. El chiar a trebuit sa sufere o procedura chirurgicala pentru a-i fi indepartat parul din urechi, astfel incat sa poata auzi.

In afara de talpi si palme, pielea ii este acoperita de o medie de 41 de fire de par pe centimetru patrat, “simptom” specific bolii numite atavism.

barbat exces par record

Cea mai ghinionista femeie din America

Dupa ce a pierdut 4 case in 4 uragane, Melanie Martinez este probabil cea mai ghinionista femeie din Statele Unite. A fost lovita de Betsy in 1965, Juan in 1985, George in 1998 si Katrina in 2005.

Dupa asta, parea ca norocul incepea sa o viziteze, caci o emisiune TV i-a transformat bucataria, investind 20.000 de dolari in casa Melaniei.

Totusi, la 7 ani de la trecerea uraganului Katrina, un alt fenomen similar, botezat Isaac de acaesta data, i-a lovit casa. Martinez si familia ei au fost salvati cu o barca, impreuna cu 3 pisoi si 3 caini. Orice altceva a fost pierdut.

Cainele care a alergat sa prinda dinamita si sa i-o inapoieze stapanului… aprinsa

Intr-o iarna apriga din nordul Statelor Unite, Hary Jenkins si 2 prieteni de-ai lui au mers la pescuit la copca, pe apele inghetate ale lacului Ten Mile, din Minnesota.

Pentru a face o gaura mare in gheata rapid, acestia au aruncat un bat de dinamita (obtinut legal). Atunci a inceput cosmarul.

Cainele lor, un Labrador retriever, a fugit dupa dinamita pentru a o inapoia stapanului, obisnuit cu joaca cu bete. Oamenii au inceput sa fuga mancand pamantul cu cainele pe urma lor. Ei au scapat cu viata, dar necuvantatorul a fost aruncat in aer.

In plus, explozia a spart si gheata de sub masina pescarilor, automobilul ajungand direct pe fundul lacului. Compania de asigurari nici nu a vrut sa auda de despagubire.

Votează acest articol
[Total: 1 Average: 5]
(Visited 31 times, 1 visits today)

Facebook Comments

Te invităm să intri în comunitatea noastră de Facebook:

Lasă un răspuns