Dispariții misterioase în Triunghiul de la Bennington

Dispariții misterioase în Triunghiul de la Bennington

In majoritatea cazurilor din Triunghiul de la Bennington, victimele sau corpurile lor nu au fost gasite niciodata. Ele s-au volatilizat in camerele lor, in gradinile lor, in statiile de benzina si in alte locuri din acest “triunghi” misterios. Dincolo de aceste disparitii, exista de asemenea numeroase povestiri si zvonuri stranii, oameni care au devenit nebuni, mirosuri speciale, o activitate OZN intensa, lumini bizare si creaturi misterioase reperate in paduri.

Aceste evenimente nu au fost niciodata explicate si i-au intrigat profund pe oameni de-a lungul istoriei Vermontului. Nu se stie nici macar de ce regiunea este considerata ca un “triunghi” dar acest loc este cu adevarat bizar. Bennington, de exemplu, este unul dintre aceste orasele din Vermont situat in nord-estul Statelor Unite.

Regiunea din Triunghiul de la Bennington este oare blestemata? De aceea nu vor oamenii sa traiasca aici? Se pare ca terenul muntos de la Glastenbury a inspaimantat de la inceput populatia, deoarece ea nu a fost niciodata intr-un numar foarte mare pe aceste locuri pentru a fi organizata in orasele. Oficial, in 1880 in regiune traiau 241 de persoane. Apoi, populatia orasului a scazut dramatic de la 17 in 1920 si la doar 3 rezidenti permanenti in 1930.

Dispariții misterioase în Triunghiul de la Bennington

In 1950, nu exista decat un singur locuitor dar pe picior de plecare… Glastenbury era deja cunoscut ca “oras fantoma” dupa anul 1930. Triunghiului de la Bennington si localitatii Glastenbury Mountain i-au fost asociate numeroase legende locale, care ne spun ca cele patru vanturi se intalnesc intr-un loc care este propice experientelor ce depasesc limitele acestei lumi.

Conform indienilor, in padure exista o piatra magica ce poseda capacitatea de a aspira tot ceea ce trecea prin apropiere. Indienii evitau zona misterioasa din jurul Glastenbury Mountain si o considerau ca fiind blestemata. Nu o utilizau decat drept cimitir. Dar era cu mult inainte de a se produce disparitiile oamenilor. Primii coloni albi nu au luat in serios legenda pana ce unul din membrii familiei lor si prietenii apropiati nu au inceput sa dispara fara a lasa urme.

Citește și ....  Mecanismul Antikythera, un artefact extratestru ?

Middie Rivers era un locuitor in varsta de 75 de ani insa perfect sanatos si un ghid de vanatoare si un pescar experimentat. El a trait in aceasta regiune toata viata sa. La 12 noiembrie 1945, el trebuia sa conduca patru vanatori in padurile de la Glastenbury. Cand grupul s-a intors la tabara situata in apropiere de drumul 9 si de Long Trail Road, Middie Rivers s-a despartit de vanatori intr-un loc cunoscut sub numele de Bickford Hollow. El a promis ca va reveni la tabara pentru cina… si nu a mai fost vazut niciodata.

Doi voluntari si politia au maturat zona pentru a-l gasi pe barbatul disparut timp de mai mult de o luna dar in van. Nimeni nu l-a mai gasit mort sau viu. Singurul lucru gasit intr-o poienita vecina a fost un glonte neutilizat care ar fi putut proveni de la cartusiera vechii calauze.

Dupa aproximativ un an, la 1 decembrie 1946, Paula Welden, o studenta de 18 ani de la Colegiul de la Bennington, a disparut. Ea plecase sa se plimbe in timpul zilei la Long Traid langa Glastenbury Mountain. O ancheta minutioasa a aratat ca un locuitor a condus-o pana la casa sa la Woodford Hollow. Mai tarziu, in aceeasi zi, Paula Welder a intrebat pe un functionar de la ziarul Bennington Banner Newspaper care este drumul spre casa sa.

Au vazut-o multi oameni si i-au facut semn pe cand aceasta mergea spre Long Traid. A fost ultima oara cand ea a fost vazuta. Paula Welden nu s-a intors la scoala. FBI-ul si politia statului New York si din Connecticut au ajutat autoritatile din Vermont de a o cauta pe tanara disparuta. Fiecare centimetru patrat din regiunea muntoasa a fost cercetat si analizat, in zadar. In pofida unei recompese si a maturarii a 11. 000 de hectare din padurea de la Glastenbury, fata nu a mai fost gasita niciodata. Nu a fost gasit nici macar un indiciu! Parca s-ar fi volatilizat pur si simplu!

Citește și ....  Vasul din Dorchester vechi de 500 milioane de ani

Trei ani mai tarziu s-a produs un caz cu adevarat bizar. Un alt locuitor de la Bennington a disparut misterios. Numele sau era James E. Tetford, un barbat de 68 ani care isi petrecea concediile cu apropiatii sai in nordul Vermontului. El a urcat intr-un autobuz la St. Alban pentru a se intoarce la Casa Vechiului Soldat la Bennington. Autobuzul nu a facut nicio oprire si James Tetford era prevazut in el. Acum, numai Glastenbury Mountain il despartea de casa sa. Dar cand autobuzul a ajuns la Bennington, Tetford nu mai era acolo si nimic nu putea explica absenta sa. Din nou, cercetarea barbatului disparut nu a dus la niciun rezultat. Nu s-a gasit nicio urma de-a lui.

La12 octombrie 1950, Paul Jepson, un b\\iat in varsta de 8 ani, a disparut fara a lasa urme. Baiatul plecase in camionul familiei pentru a se duce in apropiere de munte. Mama sa a parasit vehiculul doar cateva momente. Cand a revenit, copilul sau plecase. Totul a avut loc in timpul unei zile insorite dupa-amiaza. Cercetarile civile si militare au inceput imediat. Cainii trimisi de politia statului New Hampshire au pierdut urma baiatului in apropiere de Glanstenbury Mountain, la intersectia dintre Chapel si East Roads.

De fapt, era in acelasi loc unde disparuse Paula Welden… Paul Jepson Sr., tatal baiatului, a spus un lucru straniu in timpul anchetei. Dupa el, fiul sau avea o puternica dorinta de a merge in padure. De ce manifesta o asemenea dorinta? Ce era atat de special in imprejurimile muntelui? Dupa 16 zile, la 28 octombrie, Frieda Langer, o femeie in varsta de 53 ani din North Adams, a patruns intr-o mica bucata de padure pe partea estica de la Glastenbury. Era tarziu intr-o dupa amiaza. Ea si varul sau Herbert Elsner se plimbau. Dupa 1 km, Frieda a intrat intr-un rau. Si-a lasat varul acolo si s-a intors alergand pentru a-si schimba hainele. Herbert Elsner a asteptat-o dar Frieda nu va mai reveni niciodata. El s-a intors si a descoperit ca ea nu a venit si ca nimeni nu a vazut-o iesind din padure. Frieda Langer cunostea bine terenul accidentat si nu putea pur si simplu sa se piarda. Din nou, echipele au inceput sa cerceteze regiunea, inclusiv din avion si elicopter. Nu au gasit absolut nimic… Un prim indiciu asupra disparitiei femeii au fost insa gasit dupa 7 luni. Corpul sau a fost descoperit in mijlocul unui camp deschis! Era efectiv straniu pentru ca acel camp fusese deja maturat in intregime de pompieri, 300 de militari, voluntari, politie si chiar de sportivi.

Citește și ....  Misterul profețiilor de la Fatima

Cum a fost raportat mai tarziu, aceste resturi erau “intr-o stare ingrozitoare.” Cauza mortii este necunoscuta.

Au fost avansate multe teorii pentru a explica experimentele stranii din regiunea Glastenbury. Printre ele se numara rapirile de catre extraterestri sau un ucigas in serie. Dar aceasta din urma teorie nu putea sa tina pentru ca nu a existat nicio schema. In general tinta unui serial killer este un anume tip de indivizi si victimele de la Bennington difereau atat ca sex cat si ca varsta.

Ar putea fi vorba de o creatura care se ascunde in padurile din regiune? Multi au speculat asupra diverse cauze paranormale posibile si o “gaura neagra” a unui tip care ar putea exista in regiune. Una din speculatiile interesante privind subiectul Triunghiul de la Bennigton este ca locul ar putea fi un fel de “orizont interdimensional pierdut in care oamenii intra, parasind lumea noastra.” Recent, in zona au fost observate OZN-uri, creaturi stranii si “oameni salbatici” parosi.

(Visited 115 times, 1 visits today)
Votează acest articol
[Total: 1 Average: 5]

Facebook Comments

Te invităm să intri în comunitatea noastră de Facebook:

Lasă un răspuns