Elicopterul Ingenuity a efectuat cu succes primul zbor pe planeta Marte

Elicopterul Ingenuity a efectuat cu succes primul zbor pe planeta Marte

Elicopterul Ingenuity a efectuat cu succes primul zbor pe planeta Marte. Acesta este primul zbor al omenirii pe o altă planetă, iar NASA a comparat reușita cu zborul fraților Wright pe Pământ.

Elicopterul a desfășurat cu succes luni, 19 aprilie, primul zbor pe Planeta Roșie, au anunțat cercetătorii de la NASA. Ingenuity a reușit să se ridice de la sol până la 3 metri înălțime, iar apoi a coborât ușor. Oamenii de știință au arătat și primele imagini cu elicopterul zburând pe Marte, una în care se poate vedea umbra lui Ingenuity, iar alta în care elicopterul a fost fotografiat de roverul Perseverance.

Elicopterul Ingenuity a efectuat cu succes primul zbor pe planeta Marte

„Ingenuity a efectuat primul său zbor. Acesta este primul zbor controlat pe o altă planetă”, au scris reprezentanții NASA pe contul oficial de Twitter.

Elicopterul Ingenuity a călătorit aproape 482 de milioane de kilometri la bordul roverului Perseverance. Inginerii de la NASA au inclus o bucată din primul avion al fraților Wright la bordul elicopterului Ingenuity.

Cum se compară Ingenuity cu un elicopter obișnuit?
Lamele unui elicopter obișnuit pe Pământ efectuează în jur de 400 sau 500 de rotații pe minute. Însă, lamele elicopterului Ingenuity desfășoară aproximativ 2.500 de rotații pe minut.

Elicopterul Ingenuity cântărește aproximativ 1,8 kilograme pe Terra. Totodată, fuzelajul elicopterului este de mărimea unei cutii de șervețele. Cercetătorii de la Jet Propulsion Laboratory (JPL) al NASA erau siguri că zborul în atmosfera subțire a lui Marte este posibil din punct de vedere teoretic. Totuși, nimeni nu știa cu certitudine dacă poate fi construit un vehicul îndeajuns de puternic pentru zborul pe marte, dar și pentru comunicarea și supraviețuirea în mod autonom.

Citește și ....  Virgin Hyperloop, transportul viitorului

Elicopterul Ingenuity a efectuat cu succes primul zbor pe planeta Marte

De ce este atât de important zborul elicopterului Ingenuity pe Marte?
Ingenuity a fost conceput pentru a demonstra tehnologia și operațiunile necesare pentru zborul în atmosfera planetei Marte. Zborul pe o altă planetă ar putea permite dezvoltarea altor vehicule zburătoare care ar putea face parte din viitoarele misiuni umane și robotice pe Marte.

De asemenea, utilizarea elicopterelor pe Marte sau pe alte planete ne-ar permite să obținem imagini de înaltă rezoluție și să accesăm zone în care vehiculele noastre nu pot ajunge.

Votează acest articol
[Total: 1 Average: 5]
(Visited 22 times, 1 visits today)

Facebook Comments

Te invităm să intri în comunitatea noastră de Facebook:

Lasă un răspuns