Întâmplări bizare. Femeia toxică

Întâmplări bizare. Femeia toxică

De-a lungul timpului, pe tot globul au fost înregistrate multe întâmplări bizare şi fenomene dubioase, inexplicabile din punct de vedere raţional. De altfel, până în prezent, niciunul dintre aceste cazuri n-a fost explicat.

”Femeia toxică” Unul dintre cele mai bizare şi totodată cunoscute cazuri în Statele Unite este cel al ”femeii toxice”. Se numea Gloria Ramirez, s-a născut în 1963 şi a murit în 1994. Nimic bizar până în prezent. Gloria Ramirez, în ultimele minute de viaţă, a reuşit însă să pună la pământ, cu toxicitatea emanată prin pielea şi venele ei, o întreagă echipă de resuscitare şi intervenţie de la secţia de Urgenţe a Spitalului General din Riverside California.

Mai precis, în luna februarie a anului 1994, Gloria Ramirez o pacientă care suferea de cancer cervical, a ajuns la unitatea de Urgenţe a spitalului acuzând dificultăţi de respiraţie, greaţă şi puls mărit. Asistentele i-au injectat diferite sedative, fără niciun efect. În cel mai scurt timp au început operaţiunile de defibrilare. Atunci asistentele au observat un soi de ulei ieşind din porii pielii Gloriei Ramirez dar au remarcat şi un miros specific, un amestec de aromă florală cu usturoi. Susan Kane, una dintre asistente, a decis atunci să preleveze o mostră de sânge, pentru analize.

Întâmplări bizare. Femeia toxică

După ce a recoltat sângele şi-a dat seama că din fiola Gloriei Ramirez ieşea un miros puternic, ca de amoniac. Totodată a observat şi mici particule albe în sângele femeii. Pur şi simplu sângele pacientei răspândea un miros puternic de amoniac. Susan Kane i-a arătat ciudăţenia şi altei asistente aflate în cameră, Julie Gorchynski. La doar câteva minute, Susan Kane a leşinat pur şi simplu lângă Gloria Ramirez. După alte câteva minute şi Julie Gorchynski a păţit acelaşi lucru. Pur şi simplu a căzut din picioare.

Citește și ....  Vasul din Dorchester vechi de 500 milioane de ani

Maureen Welch, specialistul în terapie respiratorie venită să dea o mână de ajutor femeii aflată în defibrilare, a leşinat la rândul ei, după numai câteva secunde. Toţi pacienţii aflaţi în apropiere au fost îndepărtaţi. După numai 35 de minute, Gloria Ramirez a murit. Cauza oficială a morţii a fost insuficienţă renală cauzată de cancer cervical. Misterul substanţelor ciudate emanate de trupul Gloriei Ramirez a rămas însă. Mai mult decât atât, la o zi de la moartea femeii, 23 de persoane care au fost în preajma ei la Urgenţe s-au îmbolnăvit, suferind de o formă gravă de intoxicaţie. În prezenţa pacientei toţi au experimentat ameţeală, spasme musculare, leşin şi probleme de respiraţie. Cu toate acestea, analizele de sânge ale personalului au ieşit perfect normale, adâncind şi mai mult misterul şi făcându-i pe unii specialişti care au investigat cazul să creadă că ar fi vorba de isterie în masă.

În orice caz, situaţia a intrat în atenţia cercetătorilor şi a autorităţilor, incidentele fiind investigate. Julie Gorchynski, una dintre asistente, s-a îmbolnăvit însă şi mai grav la scurtă vreme după moartea Gloriei Ramirez, fiind diagnosticată cu hepatită şi necroză avasculară. Cazul a fost predat Laboratorului Naţional Lawrence Livermore, acolo unde specialiştii au studiat trupul femeii decedate.

Întâmplări bizare. Femeia toxică

O parte a acestora au emis ipoteza că de fapt Gloria Ramirez s-a intoxicat şi i-a intoxicat şi pe membrii corpului sanitar de la Urgenţe cu sulfoxidă de dimetil, un degresant deosebit de puternic cu miros de usturoi care putea fi procurat de la orice magazin. Cei care au emis această ipoteză cred că substanţa a fost folosită de Gloria Ramirez pentru calmarea durerii.

Citește și ....  National Geographic : „Străinii există pe Lună” (documentar)

Alţi specialişti arată însă că această substanţă nu putea intra în sângele femeii şi nici nu explică mirosul de amoniac dar şi efectele puternice asupra personalului medical. În momentul de faţă, cazul este în continuare un mister fiind abordat inclusiv de cinematografie ca un fenomen paranormal. Un bun exemplu este serialul ”Dosarele X”, cazul fiind prezentat în episodul “The Erlenmeyer Flask”.

Va urma.

(Visited 105 times, 1 visits today)
Votează acest articol
[Total: 2 Average: 5]

Facebook Comments

Te invităm să intri în comunitatea noastră de Facebook:

Lasă un răspuns