Misterul profețiilor de la Fatima

Misterul profețiilor de la Fatima

Despre miracolul de la Fatima ştiţi: trei tineri păstori portughezi sunt martorii apariţiei Fecioarei Maria.Lucia Santos şi verişorii ei, Jacinta şi Francisco Marto, au fost “vizitaţi” de către Maica Domnului de şase ori între mai şi octombrie. Tot în perioada aceasta, tinerii aveau să afle despre tragediile prin care avea să treacă lumea

Pe 13 mai 1917, într-o zi de duminică, chiar de Sărbătoarea Înălţării, copiii erau la păscut cu oile, pe o pajişte de lângă satul Fatima, când cerul a devenit strălucitor şi în faţa unui copac a apărut o frumoasă doamnă, în veşminte albe, strălucitoare, care le-a spus că a coborât din ceruri. Ea s-a adresat copiilor spunându-le să vină “…aici şase luni la rând, în zilele de 13, la această oră…”.

Misterul profețiilor de la Fatima

La o lună de la eveniment, alţi 100 de credincioşi au venit la Fatima. Lucia, însă, avea să afle atunci că viaţa verişorilor săi nu va fi una lungă: “Îi voi lua în curând la cer pe Jacinta şi pe Francisco, însă tu vei mai rămâne o vreme aici. Iisus vrea să Îl serveşti, pentru ca oamenii să mă cunoască şi să mă iubească”.

Francisco a murit la 4 aprilie 1919, iar Jacinta, la 20 februarie 1920. Lucia a trăit aproape 100 de ani, dedicându-şi viaţa credinţei în Dumnezeu…

Abia la cea de-a treia apariţie, pe 13 iulie 1917, Fecioara le-a destăinuit cele TREI PROFEŢII! Două dintre ele au fost divulgate în 1942, iar cea de-a treia, abia în 1960. Potrivit interpretării catolice oficiale, cele trei secrete implică descrierea Iadului, Primul și al Doilea Război Mondial, dar și încercarea de asasinare a Papei Ioan Paul al II-lea sau prăbuşirea creştinismului.

PRIMUL SECRET – VIZIUNE A IADULUI:

“Doamna noastră ne-a arătat o mare de foc, care părea a fi sub pământ. Cufundați în acest foc erau demoni și suflete în formă umană -cei osândiți. Cei din urmă erau ca ambra transparentă ce ardea, înnegriți sau ca un bronz șlefuiți, având forme omenești. Pluteau în acel foc, plutind în aer din cauza flăcărilor ce ieșeau din ei, împreună cu nori mari de fum, cădeau pe fiecare parte ca scânteile dintr-un foc imens, fără greutate său echilibru, în mijlocul țipetelor și gemetelor de durere și disperare, care ne-au îngrozit și ne-au făcut să tremurăm de frică. Demonii se deosebeau de figurile osândiților prin asemănarea lor îngrozitoare și respingătoare de animale înspăimântătoare și necunoscute, toate negre și transparente precum cărbunii arzători. Această viziune a durat doar o clipă datorită bunătății Mamei noastre cerești, care la prima apariție ne-a promis să ne ducă în Rai. Altfel, cred că am fi murit de frică și groază”.

Citește și ....  Povestea Coroanei de Spini a lui Iisus

AL DOILEA SECRET- PRIMUL ŞI AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL:

“Ați văzut iadul unde merg sufletele sărmanilor păcătoșilor. Pentru a-i salva, Dumnezeu voiește să înființeze în lume devoțiunea la Inima Mea Neprihănită. Dacă ceea ce vă spun se va face, multe suflete vor fi salvate și va fi pace. Războiul se va termina: însă dacă oamenii nu încetează să-L ofenseze pe Dumnezeu, un război și mai rău va începe în timpul pontificatului Papei Pius al XI-lea. Când veți vedea o noapte luminată de o lumină necunoscută, să cunoașteți că acest lucru este un semn mare dat de la Dumnezeu, că el este pe cale de a pedepsi lumea pentru crimele sale, prin intermediul războiului, foametei și persecuție împotriva Bisericii și împotriva Sfântului Părinte. Pentru a preveni acest lucru, voi cere consacrarea Rusiei la Inima Mea Neprihănită și împărtășania de reparație în fiecare sâmbătă a lunii. Dacă aceste cerințe sunt îndeplinite, Rusia va fi convertită și va fi pace, dacă nu, își va răspândi erorile sale în întreaga lume, provocând războaie și persecuții împotriva Bisericii. Cei buni vor fi martirizați, Sfântul Părinte va avea mult de suferit; diferite națiuni vor fi anihilate. În cele din urmă, Inima Mea Neprihănită va triumfa. Sfântul Părinte va consacra Rusia pentru mine și ea va fi convertită, iar o anume perioadă de pace va fi acordată omenirii”.

Unii au criticat faptul că a doua profeție nu a fost dezvăluită până în august 1941, când al Doilea Război Mondial începuse deja.

AL TREILEA SECRET – PRĂBUŞIREA CRESTISMULUI:

Misterul profețiilor de la Fatima

“Scriu ca un act de ascultare față de Tine, Dumnezeul meu, care mi-o ceri prin intermediul Excelenței Sale, Episcopul de Leiria, și al Preasfintei Tale Mame, care este și a mea. După cele două părți pe care le-am expus deja, am văzut în partea stângă a Stăpânei noastre, puțin mai sus, un Înger cu o sabie de foc în mâna stângă; scânteind, aceasta emitea flăcări care se părea că vor incendia lumea; dar ele se stingeau în contact cu splendoarea care ieșea din mâna dreaptă a Stăpânei Noastre în direcția lui: arătând pământul cu mâna sa dreaptă, Îngerul spuse cu o voce puternică: Pocăință! Pocăință! Pocăință! Și văzurăm într-o lumină imensă care este Dumnezeu: «ceva asemănător felului în care se văd persoanele în oglindă când trec prin fața ei» un Episcop îmbrăcat în alb «am avut presentimentul că este Sfântul Părinte». Diferiți alți Episcopi, preoți, călugări și călugărițe urcând pe un munte abrupt, în vârful căruia era o Cruce mare din trunchiuri neprelucrate, de parcă ar fi fost din stejari de plută cu scoarță cu tot; Sfântul Părinte, înainte de a ajunge aici, traversa un oraș mare pe jumătate în ruină, și aproape tremurând, cu pas șovăitor, copleșit de suferință și de durere, se rugă pentru sufletele cadavrelor întâlnite în cale; ajuns în vârful muntelui, prosternat în genunchi la piciorul Crucii mari, el fu ucis de un grup de soldați care au tras de mai multe ori cu arme de foc și cu săgeți, și în același fel muriră unii după alții ceilalți Episcopi, preoți, călugări și călugărițe și diverși laici, bărbați și femei din clase și categorii sociale diferite. Sub cele două brațe ale Crucii se aflau doi îngeri, fiecare cu o stropitoare de cristal în mână în care strângeau sângele Martirilor și cu acesta udau sufletele care se apropiau de Dumnezeu”.

Citește și ....  Conspirația timpului fantomă

În 1943, Lucia s-a îmbolnăvit de gripă și pleurezie, bolile care i-au ucis pe verișorii săi, aceasta fiind sigură că va muri, însă nici aşa nu s-a lăsat convinsă să scrie totul despre cea de-a treia previziune. Probabil vă întrebaţi care a fost motivul pentru care aceasta refuza să divulge informaţia: se pare că însăşi Fecioara Maria a rugat-o să nu dezvăluie nimic până în anul 1960.

În cele din urmă, la mijlocul lunii octombrie, episcopul de Leiria i-a ordonat să-l scrie. Lucia a divulgat într-o scrisoare secretul și l-a sigilat într-un plic care nu trebuia deschis până în 1960, atunci când totul „va apărea mai clar.”

Scrisoarea avea să fie dezvăluită în 2000 chiar de Papa Ioan Paul al II-lea, în luna iunie, 19 ani mai târziu de la tentativa de asasinat eşuată a acestuia.

 

Votează acest articol
[Total: Average: ]
(Visited 17 times, 1 visits today)

Facebook Comments

Te invităm să intri în comunitatea noastră de Facebook:

Lasă un răspuns