Putin, eternul Tzar al Rusiei

Putin, eternul Rege al Rusiei

Exact cu 21 de ani in urma, Vladimir Putin a devenit pentru prima oara presedinte al Federatiei Ruse, din functia de ofiter KGB.

Inainte de numirea sa in functia de prim-ministru al Federatiei Ruse in august 1999, Putin a avansat in cariera, de la asistentul rectorului Universitatii de Stat din Leningrad in domeniul afacerilor internationale pana la directorul Serviciului Federal de Securitate. Intr-un discurs de Anul Nou in ajunul anului 2000, primul presedinte al Federatiei Ruse, Boris Eltin, a anuntat ca demisioneaza si ca il inainteaza la aceasta functie pe Vladimir Putin.

 

Putin, eternul Rege al Rusiei

Inaugurarea oficiala a presedintelui rus Vladimir Putin a avut loc pe 7 mai 2000, iar in 2004 acesta a fost reales.

 

Putin nu a participat la alegerile din 2008, pentru ca constitutia nu permite realegerea aceluiasi candidat de doua ori la rand.

Presedinte a devenit persoana lui de incredere Dmitri Medvedev, iar Putin a devenit premier. In acelasi an, au fost propuse amendamente la constitutie, potrivit carora presedintele este ales nu pentru patru ani, ci pentru sase ani, informeaza diez.md

Putin a redevenit seful statului in 2012, tot intr-o zi de 7 mai, iar in 2018 a castigat din nou alegerile prezidentiale.

In anul 2020, constitutia tarii a fost din nou modificata, iar mandatele anterioare ale lui Putin au fost anulate, ceea ce ii permite sa mai candideze inca de doua ori la functia de presedinte.

Long live President Putin! Forever in charge!

Votează acest articol
[Total: 1 Average: 5]
(Visited 37 times, 1 visits today)

Facebook Comments

Citește și ....  Holodomor, uciderea prin înfometare a ucrainenilor de către sovietici

Te invităm să intri în comunitatea noastră de Facebook:

Lasă un răspuns